Vit chokladmousse.

 

 

 

En av mina absoluta favoritdesserter är vit chokladmousse med lite färsk passionsfrukt på. Det är en oslagbar kombination av sött och syrligt med det fräscha från passionsfrukten. Varför inte sätta lite guldkant på vardagsmiddagen med en dessert efteråt? Eller kanske göra denna mousse som en del av fredagsmyset?

Är passionsfrukt inte en favorit så kan man även ta färska bär eller blanda frysta hallon med socker och lite limeskal.

 

Vit chokladmousse.

ca 4 port.

5 dl grädde

200g choklad

1 dl socker

1 vaniljstång

½ gelatinblad

Koka upp grädde+socker+vanilj.

Häll över chokladen.

Blötlägg gelatinet och blanda i.

Låt stå över natten tills den har satt sig och vispa sedan upp.

OBS! Öka mängden gelatin ½ blad per sats om ni gör mer än mängden i detta recept. OBS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0