Världens godaste chokladmuffins.

Återigen kommer här en recept på muffins. Det är största dotterns absoluta favoritbakverk och hon älskar att fylla färgglada muffinsformar med olika sorters smet. Ännu roligare blir det om man får dekorera muffinsarna med glasyr och strössel, så gjorde vi dock inte denna gång utan det fick räcka med chokladbitar i.
 
 
Maffiga chokladmuffins.
12 st stora.
 
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl vaniljyoghurt
3 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
ca 24 bitar mjölkchoklad med marianne i.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i yoghurten och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, balpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut muffinsformar och fyll med smet till 2/3.
Stoppa i två bitar choklad i varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
 

Nyttig müsli.

Den här müslin brukar jag göra hemma och ha som mellanmål eller lite lyxigare frukost tillsammans med yoghurt och färska bär. Det känns så bra att göra den själv och kunna variera den beroende på vad man känner för och vad som finns att tillgå.
Kanelen i den hjälper matsmältningen och ger müslin lite extra smak.
 
 
Hemmagjord müsli.
 

 1 liter havregryn
 5 dl puffat ris
 3 dl cornflakes
 3 dl pumpafrön
2 dl torkade tranbär
2 dl russin
3 dl hela mandlar
1 dl valnötskärnor
1 dl hackade aprikoser
kanel
honung
ca 1 dl äpplejuicekoncentrat
 
Blanda alla ingredienser på en plåt och rör om ordentligt med händerna så honungen och äpplejuicen blandas med allt.
Rosta av i ugnen på 150 grader i ca 1 timme. Rör om då och då för att få jämn färg.
Låt torka och svalna ordentligt innan du lägger i müslin i burkar.
 

RSS 2.0