Kryddig köttfärsgryta.

Gjorde denna gryta härom dagen då jag skulle göra något som passade både våran yngsta dotter som älskar mycket smak och oss andra i familjen. Hade ett paket fläskfärs som jag köpt billigt på City gross och blandade helt enkelt ihop en gryta som blev underbart god och uppskattad av hela familjen.
Lyxigt enkel att göra och relativt nyttig blev den också.
 
Kryddig köttfärsgryta.
4 port.
 
500g fläskfärs eller blandfärs
½ zucchini
2 stora morötter
3 st salladslökar
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
2 msk soya
1 msk fisksås
Sesamolja efter smak
1 dl vitt vin
ca 3 cm ingefära
köttfond
1-2 msk curry
salt och peppar
 
Bryn köttfärsen i en gryta.
Skala morötterna och riv dom grovt tillsammans med zucchinin på ett rivjärn.
Hacka ner salladslökarna, och vitlöksklyftorna och låt fräsa med köttfärsen.
Blanda i zucchinin och morötterna i köttfärsblandningen och låt fräsa några minuter.
Häll i de krossade tomaterna, grädden, soyan, fisksåsen, sesamoljan och vinet och låt koka några minuter.
Skala och riv ingefäran fint och häll ner i grytan.
Smaka av med fond, curry, salt och peppar.
Servera med kokt ris och en god sallad. 
Jag gjorde en morotssallad som jag dressade med lite vinäger för att få en lite syrlig smak till den kryddiga grytan.
 
 
 

Enkel lyx.

Chokladdoppade jordgubbar hör till det mest underbara och lyxiga man kan äta om man frågar mig. Enkelt, gott och ljuvligt! Avnjut tillsammans med lite bubbel så blir det ännu godare.
 
 
Gör så här:
 
Ta och spola ett paket jordgubbar och torka sedan bären noga då vattnet kan göra att chokladen skär sig.
 
Bryt ner 200 g mörk choklad i en skål och ställ i micron. Värm på full effekt i ca 1½-2 minuter och ta ut skålen då och då för att röra runt i den.
Doppa jorgubbarna i den smälta chokladen och lägg på bakplåtspapper.
Ställ in i kylen för att stelna.
Klart att avnjutas!

RSS 2.0