Knäckig kolasås.

 

Jordgubbar är bland det bästa som finns om ni frågar mig! I alla former men allra helst som dom är med lite vaniljglass till. För ett tag sedan testade vi även om en krämig och ljummen kolasås fungerade ihop med den kalla glassen och de syrliga gubbarna, och det gjorde det! Testa gärna själva!

 

Knäckig kolasås.

 

2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör


Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka 15-30 minuter. Kolla om såsen är klar genom att lägga en droppe kolasås i kallt vatten. Droppen bör vara mjuk och hålla ihop utan att flyta ut men inte så pass hård så den stelnar helt, då blir kolasåsen en hård karamell när den kommer i kontakt med glassen.

Klart att avnjutas!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0