Rosa prinsessbakelser.

 

Dessa rosa maränger gjorde jag på jobbet härom dagen. De blev riktigt smarriga och Alicia tyckte att dom var rena prinsessbakelserna. De går även att göra med choklad i istället för hallon.

 

Hallonmaränger.


250 g (ca 3 dl) socker
125 g (ca 1,25 dl) äggvita

ca 2 msk mosade hallon


Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål. Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt. Ta bort från värmen och vispa tills allt blir kallt. Vänd i hallonsmeten lite i taget så att marängen blir marmorerad.
Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Baka i 140 grader i ca 40 min.




Utmaning!

Ger er nu mina kära bloggläsare en utmaning som jag hoppas att ni tar er an!

Som stressad småbarnsmamma så vet jag hur svårt det är att få ihop middagarna och även komma på vad man ska äta.

Allt för ofta gapar kylskåpet tomt och man känner att man verkligen inte har något att laga mat på. FEL!

 

Min utmaning till er består av att laga en middag med enbart matvaror som finns hemma i slutet av veckan, precis innan ni ska handla!

Vänta en dag till med veckohandlingen och laga något smaskigt av saker ni hittar i kyl, frys och skåp. Bra för ekonomin, miljön och för påhittigheten. Skriv sedan här vad ni kom på så kanske den mest påhittige får ett litet pris!

Trollade själv ihop en middag av lite allt möjligt som låg och skräpade i frys och kyl härom dagen, och det blev kanongott!

 

 

Pasta med korv, grön sparris och cocktailtomater.


4 port pasta

3 st varmkorvar

½ knippe grön sparris

cocktailtomater

½ gul lök

lite vitlök

ca 3 dl mellangrädde

tomatpuré

grönsaksfond

soya

sweet chilisås

ketchup

salt och peppar

riven ost till servering.


Dela korv, sparris och cocktailtomater i mindre bitar.

Hacka löken och vitlöken.

Koka pastan och fräs korv, sparris, tomater, lök och vitlök i lite olja. Täck dom med grädde och smaksätt med övriga ingredienser. När pastan kokat klart, häll av den och häll i pastan med lite av pastavattnet i såsen. Vattnet innehåller bra stärkelse som reder såsen något.

Servera med mycket riven ost och lite färsk basilika.


Knäckig kolasås.

 

Jordgubbar är bland det bästa som finns om ni frågar mig! I alla former men allra helst som dom är med lite vaniljglass till. För ett tag sedan testade vi även om en krämig och ljummen kolasås fungerade ihop med den kalla glassen och de syrliga gubbarna, och det gjorde det! Testa gärna själva!

 

Knäckig kolasås.

 

2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör


Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka 15-30 minuter. Kolla om såsen är klar genom att lägga en droppe kolasås i kallt vatten. Droppen bör vara mjuk och hålla ihop utan att flyta ut men inte så pass hård så den stelnar helt, då blir kolasåsen en hård karamell när den kommer i kontakt med glassen.

Klart att avnjutas!


Sotarhustruns pasta.

 

 

Ja det är just vad Pasta Carbonara betyder på Italienska, Sotarhustruns pasta.

Niklas är grym på att laga just denna pasta och ska serveras med mycket grovmalen svartpeppar på.

En enkel pastarätt som också är billig att laga. Denna rätt görs ofta hemma hos oss när vi har lite bråttom eller inte har några middagsplaner då den går så snabbt att slänga ihop och vi oftast har sidfläsk hemma.

 

Pasta Carbonara.

ca 4 port.


200-300 g rökt sidfläsk

4 port spagetti

ca 3 dl riven parmesan eller annan stark hårdost

ca 3 dl vispgrädde

3 äggulor

salt

grovmalen svartpeppar


Tärna sidfläsket och bryn i en stekpanna.

Koka pastan och blanda samtidigt den rivna parmesanosten med grädden. När pastan är färdigkokt, blanda i gräddblandningen och rör sedan ner äggulorna. Rör till sist ner det brynta fläsket och även fettet från fläsken som är i stekpannan. Smaka av med salt och peppar. Ställ på en varm platta och värm tills äggulorna koagulerat och såsen blivit krämig.

Klart att servera!




Smarta kakor.

Härom dagen var Alicia hemma från dagis då hon var lite krasslig. Vädret var dåligt och vi tyckte då båda att det var en perfekt dag för en bakdag! Bland annat så bakade vi dessa roliga och "smarta" kakor med smarties på. (Dåligt skämt ja jag vet!)

Jätteroligt för både stora och små barn att sätta de färgglada godisarna på kaksmeten innan de åker in i ugnen.

 

 

 

Smartieskakor.

125 gram rumstempererat smör
3 dl socker
2 st ägg
4,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 rör smarties att dekorera med


Rör ihop smör och socker med elvisp tills det blir lite vitt och fluffigt. Blanda i ett ägg i taget och sedan de torra ingredienserna. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med rätt stora mellanrum. 6 stycken per plåt blir bra och tryck sedan i ca 5-6 stycken smarties i varje smetklump.

Grädda av i ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter beroende på hur stora kakorna är.




RSS 2.0