Muffins med vit choklad och tranbär.
Här är ett recept på muffins som Niklas och Alicia brukar göra. Sötman från den vita chokladen och surheten från tranbären passar så otroligt bra ihop och det är verkligen en toppenkombination.
Dekorera med glasyr och en massa strössel så ser dom ut som små prinsesskonstverk.
Muffins med vit choklad och tranbär.
8 st stora.
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100g vit choklad
ca 2 dl frysta tranbär
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Grovhacka chokladen och blanda i den i smeten tillsammans med tranbären.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna med smeten.
Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen vilket innebär att man får muffinssmet på hela plåten.
Låt muffinsen svalna och dekorera med grasyr.
Här är ett toppenrecept på frosting.
200g philadelphiaost
ca 1 dl vispgrädde
ca 1 dl florsocker.
valfri karamellfärg
Vispa philadelphian med florsockret och tillsätt grädden lite i taget tills frostingen blivit luftig och fast.
Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)