Lax på nytt vis.

Det här är ett lite julinspirerat recept på lax som vi testade härom dagen och tyckte blev jättegott!

Hoppas att ni finner det lika intressant som oss.

 

 

 

Saffranspanerad lax med citronhollandaise.

ca 4 port.


4 laxfiléer

2 st ägg

0,5 g saffran

grovt rågmjöl

salt och peppar


3 st äggulor

ca 150 g smör

lite matolja

skal och saft från en citron

chilipulver

salt och peppar


Blanda rågmjölet med salt och peppar.

Vispa ihop äggen med saffranen lätt.

Doppa laxfiléerna i rågmjölet, sen i äggblandningen och till sist i rågmjölet igen.

Stek på medelvärme tills filéerna fått fin färg och är genomstekta.


Smält smöret.

Blanda i lite matolja och låt svalna något.

Mixa eller vispa ihop äggulorna med smörblandningen lite, lite i taget.

Smaksätt med citron, chilipulver samt salt och peppar.


Servera laxen med kokt potatis, en citronklyfta samt sallad.

Klart att avnjutas!




Kommentarer
Postat av: Terese Eriksson

den här måste jag göra någon dag.

2012-02-13 @ 16:25:54
URL: http://kackelochsmavildar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0