Lax på nytt vis.
Det här är ett lite julinspirerat recept på lax som vi testade härom dagen och tyckte blev jättegott!
Hoppas att ni finner det lika intressant som oss.
Saffranspanerad lax med citronhollandaise.
ca 4 port.
4 laxfiléer
2 st ägg
0,5 g saffran
grovt rågmjöl
salt och peppar
3 st äggulor
ca 150 g smör
lite matolja
skal och saft från en citron
chilipulver
salt och peppar
Blanda rågmjölet med salt och peppar.
Vispa ihop äggen med saffranen lätt.
Doppa laxfiléerna i rågmjölet, sen i äggblandningen och till sist i rågmjölet igen.
Stek på medelvärme tills filéerna fått fin färg och är genomstekta.
Smält smöret.
Blanda i lite matolja och låt svalna något.
Mixa eller vispa ihop äggulorna med smörblandningen lite, lite i taget.
Smaksätt med citron, chilipulver samt salt och peppar.
Servera laxen med kokt potatis, en citronklyfta samt sallad.
Klart att avnjutas!
den här måste jag göra någon dag.