Gnocchi med ostsås och parmachips.

Det här är en av våran familjs absoluta favoriträtter.

Hemmagjorda gnocchi är busenkelt att göra och smakar så otroligt mycket bättre än de man köper färdiga i snabbköpet. Ostsåsen har vi inget recept på utan blir olika varje gång beroende på vad för ost vi har hemma.

I italien heter denna rätt gnocchi con quatro formaggi och ska innehålla fyra olika sorters ostar, varför inte satsa på en riktig italiensk klassiker till helgen?

 

Gnocchi med ostsås och parmachips.

4 port.


4 stora potatisar av mjölig sort

2 st äggulor

mjöl

salt och peppar


grädde

olika sorters rivna ostar

tryffelolja

timjan

salt och peppar

Parmaskinka 


Skala och koka potatisarna tills de är mjuka. Låt dom svalna lite och mosa dom sedan.

Blanda med äggulorna, saltet, pepparn och mjölet.

Degen ska inte vara stenhård men smidig utan att klibba. Den exakta mängden mjöl är svår att säga då det beror mycket på potatissorten.

Dela degen i mindre bitar och rulla bitarna till långa korvar som sedan skärs i mindre bitar.

Koka upp vatten med salt och lägg i degbitarna. När gnocchin flyter är den klar.


Häll i grädde i en kastrull och låt koka upp. Blanda i osten och värm försiktigt, var noga med att inte såsen kokar för då riskerar den att bli grynig. Smaka av med salt, peppar, timjan och tryffelolja när osten smält.


Lägg skivorna av parmaskinka på hushållspapper och ställ in i micron. Torka på högsta effekt tills skivorna är knapriga.

Det går även bra att torka chipsen i ugnen på 175 grader.


Blanda gnocchin med såsen och lägg upp på en tallrik. Strö över parmachips som du brytit sönder eller lägg ett helt chips som dekoration. Klart att servera!




Kommentarer
Postat av: Terese

du ahr så mycket goda recept så det vattnas i munnen på mig.

2011-12-13 @ 14:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0