Pumpa x 3
Av en pumpa kan man göra många goda saker!
Nr.1.
Nr.2.
Pumpasnacks.
Sortera ut kärnorna från innanmätet du grävt ut från pumpalyktan.
Lägg dom på en plåt och häll över lite olja samt salt.
Rosta av på 250 grader i ugnen tills kärnorna fått en gyllene färg.
Klara att äta!
Nr. 3.
Pumpasoppa.
4 port.
Innanmätet av 1 stor pumpa.
ca 2 dl vitt vin
½ gullök
1 klyfta vitlök
kycklingfond/grönsaksfond
lite citronsaft
ca 5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Rosta av pumpaköttet på en plåt i ugnen tills det fått lite färg och doftar lite kakaktigt.
Häll i köttet i en kastrull tillsammans med det vita vinet och hälften av grädden.
Hacka löken och vitlöken fint och lägg i kastrullen.
Mixa allt med en stavmixer.
Låt koka en stund tillsammans med resterande grädden och fonden.
Smaka av med citronen samt salt och pepparn.
Servera med rostat bröd och lite pumpakärnor.