Sicilieninspirerad risotto.
Då vi varit på semester på Sicilien så har det varit lite segt på bloggen ett tag, men nu kommer det många italienska recept för er att prova på som kompensation ett tag framöver!
Vi börjar med en lättlagad och supergod rätt som är inspirerad av maten vi åt på Sicilien.
Risotto med pancetta och pecorino.
4 port.
4 dl avorioris
1 st scharlottenlök
1 liter grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
tryffelolja
1 dl vispgrädde
ca 200 g pancetta av bra kvalitet alt. varmrökt fläsk
ca 2 dl riven pecorino
ca 7 st hackade soltorkade tomater
ruccola
Tärna pancettan och stek den tills den blir knaprig. Tag ur pancettan ur stekpannan och ställ vid sidan.
Hacka scharlottenlöken och fräs den mjuk i fettet från panchettan. Häll därefter i riset och låt fräsa med i någon minut innan buljongen hälles på lite i taget.
Vänta tills riset blivit krämigt innan man häller på ny buljong.
När riset är al dente, häll på vinet, grädden och tryffeloljan samt mer buljong.
Blanda i osten, pancettan och de soltorkade tomaterna.
Ställ bort risotton från värmen när det nästan är klart och blanda i ruccolan.
Servera genast, gärna med ytterligare tryffelolja runt om.