Nyttig müsli.

Den här müslin brukar jag göra hemma och ha som mellanmål eller lite lyxigare frukost tillsammans med yoghurt och färska bär. Det känns så bra att göra den själv och kunna variera den beroende på vad man känner för och vad som finns att tillgå.
Kanelen i den hjälper matsmältningen och ger müslin lite extra smak.
 
 
Hemmagjord müsli.
 

 1 liter havregryn
 5 dl puffat ris
 3 dl cornflakes
 3 dl pumpafrön
2 dl torkade tranbär
2 dl russin
3 dl hela mandlar
1 dl valnötskärnor
1 dl hackade aprikoser
kanel
honung
ca 1 dl äpplejuicekoncentrat
 
Blanda alla ingredienser på en plåt och rör om ordentligt med händerna så honungen och äpplejuicen blandas med allt.
Rosta av i ugnen på 150 grader i ca 1 timme. Rör om då och då för att få jämn färg.
Låt torka och svalna ordentligt innan du lägger i müslin i burkar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0