Pannacotta.

Denna dessert är en sådan som går att variera i oändlighet. Vanilj, kardemumma, stjärnanis, vit choklad, kaffe, passionsfrukt, bär osv. Min favorit är en enkel vaniljpannacotta med rårörda bär.

En pannacotta får absolut inte vara för hård, då känns det som att äta gummi, utan ska vara sådär krämig och ljuvlig som bara en italiensk pannacotta kan vara.

 

 

 

Pannacotta med rårörda bär.

4 port.


4 dl vispgrädde

ca 2 dl socker

4 blad gelatin

1 vaniljstång

2 dl vaniljyoghurt


ca 4 dl frysta bär

ca 1 dl socker


Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull och koka upp tillsammans med grädde, yoghurt och socker.

Blanda i de nu mjuka gelatinbladen i grädden och rör tills dom har smält.

Häll upp i glas och ställ kallt i ca 2 timmar.


Blanda bären med sockret och låt tina framme, alternativt kör i mikrovågsugnen på låg effekt i några minuter om man har lite bråttom.


Servera pannacottan med de råröda bären ovanpå och njut!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0