Lyxig pasta med skaldjur.

Denna rätt är en blandning av en underbar pastarätt vi fick hemma hos våra grannar i sommras, och en rätt jag ätit så många gånger i italien. För att förenkla kan man köpa färdigkokta musslor i frysdisken och ha i, då slipper man stå och skrubba musslorna och vara rädd för att ha med dåliga musslor i maten.
 
 
Laxpasta med skaldjur och en doft av saffran.
4 port.
 
3 burkar krossade tomater av bra kvalitet
1 gul lök
3 klyftor vitlök
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
0.5 g saffran
salt och peppar
timjan
 
4 st laxfiléer
blåmusslor
1 burk handskalade räkor i lake.
2 st röda paprikor
ca 10 st cocktailtomater
 
4 port bred bandpasta
 
Hacka lök och vitlök fint.
Bryn i lite olja tills vitlöken blir lite rostad.
Häll på de krossade tomaterna, smaksätt med fond, vitt vin, saffran, timjan samt salt och peppar.
Låt koka ca 10 minuter under lock.
 
Tärna ner laxfiléerna till stora bitar.
Häll av räkorna och tärna paprikorna samt dela cocktailtomaterna på hälften.
Tillsätt allt i tomatsåsen och smaka av med lite mer salt och peppar.
 
Koka pastan tills den är al dente.
Låt nu musslorna koka några minuter innan pastan tillsätts.
Blanda väl och servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0