Kanongod fiskrätt.

Igår blev det matlagning tillsammans med största dottern. Hon ville laga fisk och vi gjorde en jättegod fiskrätt med kanonfin torsk som vi hittade på City gross.
Alicia kallade den för lussekattsfisk då den innehåller saffran och den var jättelätt att laga.
 
 
Ugnsstekt torsk med vinkokta grönsaker, saffranssås och mozzarella.
4 port.
 

4 port färsk torskfilé
2 morötter
ca 10 cm purjolök
ca 1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk fiskfond
0,5 g saffran
salt och peppar
1 pkt mozzarella
 
Rulla ihop torsken i portionsbitar och lägg dom i en ugnssäker form.
salta och peppra.
Strimla morötterna och purjolöken fint och fräs i en kastrull med lite smör tills dom börjar mjukna. Häll på vinet och låt koka lite tills morötterna blivit lite mjukare.
Häll över grönsakerna över fisken, även spadet.
 
Blanda grädde, fond och saffran i en bunke och smaka av med salt och peppar. Häll över fisken i formen och lägg över skivad mozzarella.
Gratinera fisken i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Kolla med en sticka ifall fisken är klar.
Servera med pressad potatis och en god grönsallad.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Terese Eriksson

Den såg mumsig ut.

2012-11-05 @ 17:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0