Extra krispig äpplepaj deluxe!
Testade att göra en extra speciell äpplepaj för några dagar sedan med saker vi hade i kylen hemma, och den blev kanongod!
Därför kallar jag den helt enkelt för äpplepaj deluxe!
Bilden är dessutom tagen på just den pajen! Nu fungerar datorn alltså!
Stressa inte när pajen är i ugnen utan låt den få sin tid så blir äpplena mjuka och saften blandar sig med alla kryddorna. Servera den med creme fraiche som ni blandar med lite vaniljsocker så har ni en perfekt dessert efter maten eller något gott till fikat.
Äpplepaj deluxe.
6 stycken äpplen (granny smith)
ca 2 dl äpplemos (helst hemmagjort)
malen kanel
malen kardemumma
riven ingefära
2 dl socker
2dl riven kokos
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
200 g halvsmält smör
riven skal från 2 lime
Skala äpplena och dela dom i små klyftor. Blanda dom med moset, kanelen, kardemumman och ingefäran.
Blanda smör, socker, kokos, havregryn, mjöl och limeskalen till en smuldeg och lägg över äpplena.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 175 grader ca 30 min eller tills ytan har fått en gyllenbrun färg.
Servera pajen ljummen med vaniljcremefraiche eller vaniljvisp.