Muffinsbak.

 

På helgerna brukar Alicia och jag ha en bakdag då vi bakar antingen bröd eller någon slags kaka.

Hennes favoritbakverk att baka är muffins, helst med så mycket strössel och glasyr på att själva muffinsen inte syns längre. Denna helgen bakade vi sega chokladmuffins med vispad grädde.

Dekorera dom med frukt eller godis och dom blir plötsligt små konstverk som är uppskattade av både stora och små.


Sega chokladmuffins.

2 ägg
2 dl socker
75 g smör

½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 stor nypa salt


Vispa socker och ägg fluffigt.

Smält smör, olja och sirap i en kastrull.

Blanda försiktigt ner mjöl, kakao, bakpulver och salt i äggsmeten och blanda till slut ner smörblandningen.

Häll i formar nästan ända upp och grädda av i 175 grader i ca 10 minuter beroende på hur stora formarna är. Vi använde normalstora formar denna gången men använder man formar till amerikanska muffins så bör dom stå inne ca 2 minuter ytterligare. När ytan är "torr" och gropig är muffinsen klara.

Servera med spritsad grädde ovanpå och med frukt, godis eller strössel på toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0