Två nyheter till kakfatet.
Här kommer två kanonkakor till kakfatet. Kokostopparna är glutenfria vilket uppskattas av allergiker och med lite rom och lime i smeten så smakar dom ljuvligt gott.
Kokostoppar.
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl socker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
1 msk ljus rom
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Låt stå ca 10 minuter innan man fyller smeten i en spritspåse och spritsar ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter eller tills topparna fått fin färg.
Låt svalna och doppa därefter bottnarna av topparna i smält mörk choklad. Låt stelna i kylen.
The ultimate chocolate and daim cookie.
175 g smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 250 g daimkulor.
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Rör ner daimkulorna.
Blanda till en deg.
Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Dom sväller väldigt mycket i ugnen så gör dom inte för stora!
Grädda i ca 17 minuter.
Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.