Sotarhustruns pasta.
Ja det är just vad Pasta Carbonara betyder på Italienska, Sotarhustruns pasta.
Niklas är grym på att laga just denna pasta och ska serveras med mycket grovmalen svartpeppar på.
En enkel pastarätt som också är billig att laga. Denna rätt görs ofta hemma hos oss när vi har lite bråttom eller inte har några middagsplaner då den går så snabbt att slänga ihop och vi oftast har sidfläsk hemma.
Pasta Carbonara.
ca 4 port.
200-300 g rökt sidfläsk
4 port spagetti
ca 3 dl riven parmesan eller annan stark hårdost
ca 3 dl vispgrädde
3 äggulor
salt
grovmalen svartpeppar
Tärna sidfläsket och bryn i en stekpanna.
Koka pastan och blanda samtidigt den rivna parmesanosten med grädden. När pastan är färdigkokt, blanda i gräddblandningen och rör sedan ner äggulorna. Rör till sist ner det brynta fläsket och även fettet från fläsken som är i stekpannan. Smaka av med salt och peppar. Ställ på en varm platta och värm tills äggulorna koagulerat och såsen blivit krämig.
Klart att servera!