Fetaostkyckling.
Här är ett superenkelt recept på en jättegod vardagsrätt som går snabbt att göra och som brukar uppskattas av alla i familjen. Alicia älskar denna kycklingrätt och brukar sluka kycklingen fortare än kvickt.
Detta recept faller in i kategorin: "vardagslyx för att det går så snabbt att laga".
Jag föredrar att bara ha en ordentlig sallad till men vill man så kan man antingen ha kokt färskpotatis till, eller ugnsrostad klyftpotatis.
Fetaostkyckling.
4 port.
4 stycken kycklingfiléer.
1 liten burk creme fraiche
1 pkt fetaost à 200g
Blanda ihop creme fraichen och fetaosten till en någorlunda slät smet.
Ta en ugnsfast form och lägg liiiiite av smeten i botten så kycklingen inte fastnar.
Lägg kycklingfiléerna ovanpå och täck dom med en rejält lager fetaostgegga.
Kör av i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen är 65 grader.
Vet tyvärr ej tiden då jag alltid kör med termometer. Eventuellt kan man skära itu en filé efter ca 20 minuter och kolla.
Klart att servera!
Det här lät gott å så enkelt. Perfekt det receptet stoppar jag undan som ett recept att prova. Tack för tipset.