Italienska ricottadumplings.

Jag älskar italiensk mat! Det är nog ingen hemlighet direkt och något ni kanske märkt redan.

Det enkla och rustika i samfoni med riktigt fina råvaror som får tala för sig själva är verkligen något som jag tycker är kanon! Italiensk mat ska aldrig vara komplicerad utan något man lätt kan laga och med mycket smak.

 

Receptet denna gång är på en slags "ricottapasta" som liknar gnocchi men utan potatis i och som serveras med en lite kryddig tomatsås. Använd gärna lite finare krossade tomater från italien då dom smakar mycket mer än lågprisvarianten.

Rätten Dunderi kommer från staden Minori och är en festmåltid som äts när man firar stadens helgon.

 

 

 

Dunderi.

4 port.


200 g mjöl

225g ricotta

3 st ekologiska äggulor

1 näve riven parmesan

salt och peppar


olivolja

3 vitlöksklyftor

1 hackad röd chili

3 burkar krossade tomater, gärna körsbärstomater

salt och peppar

färsk basilika


Blanda ihop mjölet, ricottan, äggulor och parmesanen till en deg. Smaka av med salt och peppar och rulla ut degen till långa korvar. Dela korvarna i centimeterlånga bitar och koka i salt vatten tills bitarna flyter. Låt dom då koka två minuter till och häll av vattnet.


Hacka vitlöken och fräs den lätt i olivoljan tillsammans med chilin.

Häll över tomaterna och låt koka ner till ungefär hälften. Smaka av med salt och peppar och häll därefter i den hemgjorda pastan i tomatsåsen. Blanda i hackad basilika innan servering och servera med mycket riven parmesan.

Klart att avnjutas!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0