Lamm på nytt sätt.

Ett mycket enkelt med ack så gott recept på lamm får ni här. Inte världens vackraste rätt så det får ni ha lite överseende med, men rena njutningen att äta! Servera gärna med en fin grönsallad till och kanske lite balsamicovinaigrette.

 

 

 

Lammfilé i parmesansällskap.

4 port.


4 bitar lammfilé/lammytterfilé

Balsamvinäger av fin kvalitet

rosmarin

vitlök

smör

ca 2 dl rödvin

köttfond

ca 10-12 medelstora potatisar

grädde

mjölk

ca 3 dl riven parmesan

salt och peppar


Putsa lammet om det behövs.

Smält en klick smör i stekpannan och bryn sedan skivad vitlök, rosmarin, salt och peppar innan lammet brynes. När båda sidorna av lammet fått färg, häll i balsamvinäger så lammet badar lite och låt sedan balsamvinägern koka ner till en sirap.


Skala och skiva potatisen tunnt. Lägg skivorna i en stor kastrull och täck med grädde och mjölk. Låt koka tills potatisen är mjuk och gräddmjölken blivit krämig. Blanda då i parmesanen men spara lite till att ha på toppen av gratängen. Smaka av med salt och peppar och häll i en ugnsfast form.

Lägg lammfiléerna på toppen av gratängen och täck med resterande parmesanen.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills lammet uppnått den stekgrad man vill ha.


Av balsamvinägersirapen som är kvar i stekpannan gör vi en god sky.

Blanda helt enkelt ner rödvin, eventuellt lite vatten och köttfond i pannan och koka upp. Smaka av med salt och peppar och servera till gratängen när den är klar!

Hoppas det smakar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0