Grrrr...

Något som jag anser är lyxigt är att kunna bjuda på hembakat när man plötsligt får besök. Därför bakar jag alltid extra mycket när jag väl bakar och så fryser jag in lite för att kunna ta fram den där dagen då en vän kommer över på fika.

 

Något som jag inte gjort sen jag gick i skolan är tigerkaka. Kommer så väl ihåg hur vi gjorde det på hemkunskapen och tänkte att jag ville testa att göra det igen härom dagen. Sagt och gjort, jag och Alicia satte igång med projekt tigerkaka en eftermiddag och resultatet blev väldigt bra.

Receptet går att gångra om man vill göra mer än en kaka.

 

 

 

Tigerkaka.



50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl



Smöra och bröa en avlång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0